Image

Odborníci na revizi dechu

Svědectví lidí vyléčených z cukrovky

Samozřejmě, já sám jsem byl první osobou, která se úplně zotavila z diabetu. Objev přirozených léčebných mechanismů a jejich účinné využití téměř 30 let mi umožnil nejen pochopit podstatu této nemoci (skryté před lékaři), ale také jít dlouhou a těžkou cestou od vážně nemocných až po úplné uzdravení.

To vše umožnilo nejen teoreticky zdůvodnit způsoby vyléčení nemoci, která postihla 60 milionů lidí po celém světě, ale také vyvinout techniku, která umožní každému pacientovi vzít cestu zotavení.

V knihách endokrinologů o diabetu se často říká, že každý, kdo najde způsob, jak vyléčit tuto vážnou nevyléčitelnou nemoc, bude vděčný světovému společenství, aby okamžitě udělilo Nobelovu cenu a dokonce za svůj život postavilo čistý zlatý pomník. Obyčejní lidé se často ptají, kdy mi bude udělena Nobelova cena. Tak či onak, jsem připraven tuto práci zvážit společně s dříve publikovanou knihou „Diabetes mellitus léčitelná metodami přirozené medicíny“, což je moje oficiální žádost o tuto nejvyšší známku uznání ze strany světového společenství o mém příspěvku ke zdraví lidí na celé planetě.

V současné době je však nutné uvádět spíše pravděpodobnost odporu lékařů: „Nelze vyléčit diabetes, protože to nikdy nemůže být.

Proto nemám jinou možnost než dát slovo dalším lidem, kteří byli vyléčeni z cukrovky. Existuje mnoho takových bývalých pacientů. A doufám, že jejich nestranné svědectví opět potvrdí můj názor.

On byl nemocný s diabetes mellitus, vzal diabeton (3 tablety) na doporučení lékaře a následoval dietu. Můj stav se však neustále zhoršoval: vysoký tlak (až 200 / 120-130); těžkost v celém těle, jako by mi bylo 90 let; srdce začalo bolet - lékaři identifikovali anginu pectoris. Šel jsem s obtížemi, ohromující, neustále chtěl jíst.

Po přečtení knihy Y. Vilunase „Diabetes mellitus je léčitelný metodami přírodního lékařství“, v září 2005 jsem se naučil vzlykající dýchání a okamžitě odmítl všechny léky a diety. Jím všechno, co chci, včetně cukru a jiných produktů, které lékaři zakázali. A co je nejpřekvapivější, je, že hladina cukru v krvi je po celou dobu normální, tlak je tak mladý (120–130 / 80). Ošetřující lékař sám byl takovými výsledky ohromen. Moje srdce přestalo bolet, cítila jsem se energicky, chodila se energicky.

Jednou jsem jedl hodně cukru a jiných sladkostí a cukr vyskočil na 15,4 mmol / l. Pak jsem šel na procházku a vydechl dech na hodinu a půl. Přišel domov, změřený cukr - 5,6 mmol / l. Obecně platí, že jsem neustále dýchat vzlykem: doma, na ulici při chůzi, v dopravě - výsledky jsou vynikající. V zimě dýchám na ulici při teplotě - 25 ° C, a nejenže nedocházím k chladu, ale naopak, dosahuji vynikajících výsledků.

Je těžké tomu uvěřit, ale už několik měsíců jsem se znovu ozdravil. Uplynul rok a půl a zdravotní stav zůstává dobrý. Jurij Georgievič Vilunas je jedinečná osoba: lékaři prohlašují cukrovku za nevyléčitelnou a Jurij Georgievič činí pacienty zdravými během jednoho měsíce. Poklonu se mu a děkuji mu.

Rybakov Alexey Ivanovič, 67 let

Pět let trpěla diabetes mellitus závislým na inzulínu. Injekční jednotky Colola 36. Pak lékař začal nabízet více inzulínových injekcí, protože cukr byl vysoký. Můj stav se neustále zhoršoval.

Všechno se však zázračně změnilo, když jsem na začátku března 2005 koupil knihu „Diabetes je léčitelný přírodní léčivem“ Jurije Vilunase. Byl jsem doslova šokován navrhovanou jednoduchou metodou překonání této považované nevyléčitelné nemoci pomocí vzlykajícího dechu. Když začala takto dýchat, krevní cukr dramaticky klesl. Na základě doporučení Jurije Georgievicha přestala užívat inzulín, odmítla dietu. Za 1-2 týdny jsem byl prostě oživen: Jím všechno, co chci, včetně cukru, sladkostí, zmrzliny, dortů a dalších chutných, ale výrobky, které lékaři zakázali, neberu léky, cítím se skvěle.

Chci upřímně poděkovat Juriji Georgievičovi Vilunasovi za to, že se s jeho pomocí znovu stal zdravým člověkem.

Lutsenko Anna Savvovna, 62, Petersburg

Budu citovat případové studie několika dalších Petersburgerů.

Tamara Vladimirovna, praktický lékař. Trpí diabetes mellitus typu I (závislý na inzulínu), štěpí 24 jednotek inzulínu. Studovala v květnu 2005. Velmi rád. Přišel jsem domů, změřil jsem cukr - 15 mmol / l, dýchal se vzlykajícím dechem po dobu 2 minut a znovu změřil - 12 mmol / l.

Trofimov Alexander Pavlovich, 55 let. Diabetes typu II, 4 prášky a 3 prášky seaphora, následoval dietu. Naučil se plakat vzlykání 12. září 2006, a o týden později odmítl pilulky, dietu, začal jíst všechno. Hovořil o výsledcích telefonicky: „Cítím se dobře. Měřený tlak - 160/90, dechový tlak 135/75. Děkuji.

Elena Vladimirovna, 80 let. Byla nemocná s diabetes mellitus závislým na inzulínu, vzala 5 jednotek inzulínu. Cukr neustále vyskočil a vzrostl na 11 mmol / l. Když začala dýchat vzlykající dech, cukr klesl na 4 mmol / l. Pak jsem začal brát inzulínové jednotky denně. Teď už nebere žádný inzulín, cítí se dobře.

Naděžda Nikolaevna. Zavolal jsem v únoru 2005. Pacientka trpěla cukrovkou typu II (nezávislou na inzulínu). Když jsem se naučil vzlykající dech a začal takhle dýchat, cukr okamžitě upadl. Odmítla všechny pilulky a diety, jí všechno (cukr, sladkosti, koláče), cítí se vždy dobře.

Boytsova Lyudmila Nikolaevna. Žije v Sosnovy Bor nedaleko Petrohradu. Trpí cukrovkou typu 2 po dobu 12 let. Zpočátku měla cukr v rozmezí 7–8 mmol / l a pak začala stoupat na 25 mmol / l. Lékaři jí předepsali 65 jednotek inzulínu, ale její stav se neustále zhoršoval. Začala Gangrene a amputovala levou nohu. Když jsem slyšel o pláčovém dechu, rozhodl jsem se naučit. Nemohla za mnou přijít, aby se vzdělávala - její manžel přišel a trénoval, kdo ji pak učil. Když začala používat vzlykající dech, krevní cukr začal klesat a ona odmítla jak inzulín, tak dietu. Díky jednomu dechu zůstává cukr 7–8 mmol / l; cítí se dobře.

Dal jsem další velký dopis od Naděždy Fedorovny Kuznetsové v plném rozsahu. Podle mého názoru skutečnost, že tento pacient s diabetem přežil, velmi dobře odráží situaci, která se nyní vyvinula v našem lékařství a postoj lékařů k metodě léčby diabetu, kterou jsem navrhl.

V červnu 1988 lékaři diagnostikovali „diabetes“ a okamžitě odsoudili: „nevyléčitelné“. Neříkám, že mě v té době děsilo: „No, kdy to bude.“ Změny ve stravě, následované určitou dietou, namísto náhražek používaných cukrem, obsahovaly tablety redukující cukr.

Zvláštní bolestivý stav není zaznamenán. Život se sotva změnil. Na doporučení lékařů vzala různá antidiabetika a pilulky. Postupně se objevovaly různé abnormality: žízeň, únava, rány se těžce hojily, svaly na nohou začaly atrofovat. V červenci 2004 měl prst na nohou, noha měla oteklou, prst zčervenal. Šel jsem k chirurgovi. Měsíc byl léčen doma: antibiotika, koupele. Výsledkem je gangréna. Nemocnice oznámila povinnou amputaci prstu.

Už jsem slyšel, že obvykle u diabetiků případ jedné operace neskončí. Zánět pokračuje dál a dál. Ztráta sluchu, zrak. Operaci jsem odmítl. Začali si aplikovat inzulín, aniž by se mě na to ptali. Naučil jsem se stav hypoglykémie. Prst řez v anestezii. Léčba nepřinesla výsledky, ale začaly se objevovat velké změny. Sotva jsem dosáhl smyslu toho, co bylo řečeno, bylo napsáno, nemyslel jsem si dobře, mluvil pomalu, začal chodit dozadu, padal, nemohl počítat peníze, nic si nepamatoval. Obecně se to stalo úplným idiotem.

O měsíc později mě můj syn vzal na mou žádost z nemocnice. Lékaři mě varovali, že moje noha byla amputovaná. Poté, co byla propuštěna z nemocnice, uzdravila prst doma všemi způsoby.

Podmínka byla hrozná, myslel jsem si, že nemohu přežít přestupný rok. Všechny dovednosti zmizely, zapomněl jsem na všechno, co jsem mohl, byl jsem spálen na ohni, udělal jsem všechno špatně, neměl jsem žádnou sílu, tlak skákal, bolelo mi srdce, nemohl jsem spát, noha se neléčila, vzala jsem spoustu pilulek. Bolesti kloubů, ROE - 45, byly problémy se sluchem.

V dubnu 2005 souhlasila s účastí na šestiměsíčním programu testování cizího inzulínu v regionální nemocnici. Rozhodl jsem se, že tohle je šance vytáhnout o něco déle.

Každá cesta do Jaroslavlu byla obtížná: slabost, nejistá chůze, zapomnětlivost, špatně pochopená, cítila silnou bolest. Bez manžela jsem nemohla jít do Jaroslavlu. V březnu se mezi prsty druhé nohy vytvořil vodní kalus, prst se stal zánětlivým a neodpovídal na léčbu.

V krajské nemocnici dal pero, glukometr, deníky pacientů. Na požádání jsme dostali inzulín a tyčinky. Měsíční analýzy byly provedeny, změněna dávka inzulínu. Začalo se 10 dávkami německého dlouhodobě působícího inzulínu Lantus. Později ji přinesl na 35 dávek, přidal 22 dávek švýcarského krátkodobě působícího inzulínu.

Naučil jsem se ve všech jeho slávách záchvatů hypoglykémie, vidění se zhoršilo. Jedna noc zcela slepá. Po nějaké době přešla slepota, ale objevily se žluté skvrny zářící jako severní, zelené jiskry. Začal léčit vidění.

1,5 měsíce zbývá do konce programu. Vznikla otázka: zůstat v programu na další rok nebo odmítnout. V té době jsem dostal knihu Diabetika, kterou jsme léčili Yu G. Vilunasem. Přečetl jsem si knihu a jako bych obdržel odpovědi na mnoho otázek. Kniha je napsána velmi jednoduše, bez složité lékařské kazuistiky. Nebyl napsán lékařem, ale bývalým diabetikem, kterému byla tato diagnóza provedena před 27 lety. Při hledání našel způsob léčby, který spočíval především ve formulaci správného dýchání. Poté, co se zotavil, se rozhodl vyprávět o něm ao dalších. Kniha je určena výhradně pro praktické použití. Autorka dále navrhla program rehabilitace, prevenci nemocí od dětství.

Po přečtení knihy Jurije Georgieviče, poprvé, co jsem měl naději, se změnila nálada, byla jsem připravena zpívat a tančit. Knihu jsem si koupil 4. října 2005 a hned druhý den, 5. října, aniž jsem informoval lékaře, kteří program vedli, jsem úplně zrušil krátkodobě působící švýcarský inzulín (aplikoval jsem ho 22 injekcí denně). Zároveň jsem začal aplikovat vzlykající dech a pulzující vlastní masáž, jak jsem to pochopil.

Okamžitě se cítil mnohem lépe. Přestal sledovat dietu, je v hodinách. Cukr, samozřejmě, vstal, ale už mě děsilo. Spánek se stal občasným, s probuzením - ale už jsem věděl, jak v tomto případě jednat. Neobvyklé věci se mi začaly dít: dech se zastavil, srdeční tep zmizel, začal jsem přemýšlet lépe.

26. října přišla na program, přiznala se všem předním lékařům a ukázala jim knihu Jurije Vilunase. Vodopád rozhořčení a překvapení mě zasáhl: „Sebevražda, vzhůru, celý svět sedí na inzulínu!“ V deníku jsem zaznamenal dávky, které jsem předepsal a které jsem zrušil.

8. listopadu 2005 jsem přišel do programu naposledy, sám, bez mého manžela. Cítila se dobře, co řekla lékařům. Navrhl jsem jim, aby se dívali, jak se budu chovat s pomocí vzlykajícího dechu. Ale oni říkali, že to není o ně zájem. Ani mi nedali žádná doporučení, která musela udělat. Řekli, že je znám lépe.

A začal jsem pokračovat v léčbě podle metod přírodní medicíny, které nabízí J. Vilunas. Měl jsem něco porovnat.

Cukr se zvýšil, ale stabilní; Jím to, co chci, a když chci, nepočítám chlebové jednotky. Bledost byla pryč, objevil se červenat. Neužívám léky. Dobře spím a dobře spím. Začala vypadat lépe. Chtěl jsem se obléknout, něco koupit, uklidit, uklidit byt, dokonce udělat malou opravu. Přestal jsem praskat inzulín úplně, žluté skvrny v mých očích zmizely, jiskry, sluch byl obnoven, energie se objevila, ne ohromující, přestala být tuková, nedocházelo k žádnému dechu, klidně jsem vylezl na podlahy, myslím, že jsem dokonale, myslím si dobře, začnu pečení koláčů (moje oblíbená činnost, dlouho opuštěná činnost) v důsledku diabetu).

Žiju podle metod přírodní medicíny téměř 6 měsíců. Zlepšené výsledky testů, snížené ROE (z 45 na 25). Zlepšené hojení ran. Kukuřice mezi prsty, vytvořená v březnu 2005, se uzdravila v lednu 2006. Spálení prstu, který se dostal v lednu, se za jeden měsíc uzdravilo. Zlepšená imunita - zima prošla bez onemocnění.

A vyvstala otázka: proč v mé oblíbené „HLS“ neexistovala jediná publikace o možnosti léčení diabetu podle metody Jurije Georgieviče Vilunase? Rozuměla jsem si, že jsem koupila Astamirovu a Achmanovu „Diabetickou příručku“, na jejímž konci je napsáno, že Vilunasova kniha je pochybná, je to fantazie a nedoporučuje se pro diabetiky číst. Bez dostatečného ověření odsouzení. Nebo možná Vilunas knihy nejsou příjemné pro ty, kteří takové zacházení zbaví zisky? Lidé budou konat bez drahých léků a inzulínu; Navíc pro takové zacházení nepotřebujete peníze. Stačí použít schopnosti svého vlastního těla. Proč nedejte pacientům s diabetem možnost rozhodnout, jak s nimi zacházet? Možná je to jen

co jim pomůže. To platí zejména pro osoby s počáteční fází onemocnění. Koneckonců, když diagnostikovali diagnózu, lékaři okamžitě předepisují hypoglykemické léky, nahrazujíce funkci slinivky a následně přispívají k její deaktivaci. Nebo se cukr dočasně zvýšil - v důsledku stresu, další nemoci atd.?

Velmi rád bych se o tomto způsobu léčby dozvěděl co nejvíce diabetiků. Sama sebrala skupinu podobně smýšlejících lidí, s nimiž se zabýváme, studujeme knihu J. Vilunase, studujeme, kontrolujeme, vyměňujeme si názory.

Všichni si všimnou pozitivní změny. Výsledky, které jsme obdrželi, byly ve stavu šoku. Po měsíci tříd, jeden z mých přátel (ne aby to udusil, neříkal jí jméno) odmítl prášky snižující cukr, odmítl jakýkoliv druh stravy a zároveň její cukr klesl z 8–9 na 3!

Proč neorganizovat program pro dlouhodobé ověřování metod navržených Vilunasem? Podle výsledků lze tedy usoudit, že tato léčba je přijatelná.

Kuznetsova Naděžda Fedorovna, 68 let, oblast Jaroslavl, Rybinsk

Po přečtení této zpovědi Naděždy Fedorovny ocení každý čtenář její vtip a výjimečnou odvahu, kterou projevila při střetu s naší konzervativní medicínou. Její myšlenky jsou zdravé a relevantní, zejména v podmínkách, kdy je nutná kvalitativní restrukturalizace práce lékařů v rámci národního zdravotního projektu.

Podávám důkazy o pacientech s diabetem, kteří jsou zaměstnáni ve skupině Naděje Fedorovna Kuznetsova.

Diabetes typu II, založený v prosinci 2004, cukr 7-12 mmol / l. Přidělené tablety "Sidoform" a dieta s úplným vyloučením sacharidů. Přestože dodržovala všechna doporučení lékařů, cukr si uchovávala, její zdravotní stav se nezlepšoval a dokonce se začal zhoršovat: nohy se začaly ztmavovat (pokryté tmavými skvrnami). Apeloval na chirurgy. Řekli, že nic dobrého v budoucnosti nečeká. Dejte si účet. Několikrát jsem byl v nemocnici. Nebylo zlepšení.

V únoru 2006 jsem se setkal s Naděždou Fedorovnou prostřednictvím novin. Kolem ní se shromáždila skupina diabetiků, kteří se zabývali vzlykajícím dýcháním. Připojila se ke svému přátelskému týmu, začala studovat pomocí této techniky a úplně upustila od tablet snižujících cukr. V březnu složila cukrový test: 6,06 mmol / l na lačný žaludek; 6,2 mmol / l po jídle. Zdravotní stav se zlepšil, tlak neskočil, cukr je stabilní. Budu pokračovat v praxi podle metody J. Vilunase.

Baslaenko Lidiya Fedorovna, 59 let

Diagnóza diabetu typu II byla provedena před 2 lety. Cukr - až 7 mmol / l. Ihned předepsaná léčba - užívejte maninil, přísnou dietu.

Účinek léčby však nebyl poskytnut. Na začátku třídy si Vilunas vzal 2 tablety maninilu, ale cukr zůstal na 7–8 mmol / l.

Po použití vzlykajícího dechu se cukr vrátil do normálu na úrovni 4–6 mmol / l. Z pilulky zcela odmítl. Sucho v ústech zmizelo, těžká únava, ztráta 5 kg.

Plačící dýchání více než jednou pomohlo během velkého vzrušení, cukr se snížil před našimi očima, bolest hlavy prošla a krevní tlak se vrátil do normálu.

Skovorodkina lb A., 55 let

Setkala se s jejím vzlykajícím dechem před 4 měsíci. Děkuji moc za vaši knihu "Diabetes může být vyléčen." Myslím, že je to velmi potřebná kniha pro diabetiky. Po přečtení knihy a ošetření podle jejích metod klesá hladina cukru v krvi již na začátku léčby, zlepšuje se blahobyt a skutečně existuje naděje na úplnou léčbu. Velice vám děkuji za takovou nezbytnou knihu.

Plačící dech pro zotavení, hubnutí a omlazení (Vilunas YG) recenze

Kniha: Sobbing Breath pro zotavení, hubnutí a omlazení
Autor: Vilunas Yu.G.

Jurij Vilunas představuje jedinečnou metodu hojení a omlazení - vzlykající dech. Žádné diety! Žádná plastická chirurgie! Dýcháte správně, což znamená, že zhubnete a stanete se mladšími! Objev autorů posledních 30 let přirozených mechanismů uzdravení stanovených samotnou Přírodou v těle každého člověka je skutečně epochální událostí. Od této chvíle, poprvé v celé historii civilizace, lidé měli skutečnou příležitost samostatně řídit své zdraví, prodloužit mladistvé a získat dlouhou životnost bez použití nebezpečných chemických léků.

V knize Jurije Vilunase najdete všechna nezbytná doporučení pro snížení obezity, zvýšení vitality a omlazení. S nadváhou a nemocí se můžete vyrovnat sami, rychle a bez jakýchkoliv finančních nákladů!

Technika vzlykání dýchání Jurijem Vilunasem

Při hledání zdraví, nebo přinejmenším zmírnění vážného stavu lidstva, používali od dávných dob různé metody a techniky.

Byly použity kouzla a kouzla, byliny a akupunktura. Různé národy používaly schopnosti jejich lokality k boji proti nemoci, co je nyní nazýváno klimatoterapií.

Nyní existuje tolik různých netradičních metod boje proti všem druhům nemocí. Jedna taková technika je vzlykající dech.

Myšlenka

Moderní tradiční medicína se spoléhala na lékařské metody, které pomáhají nemocným. Čím složitější je choroba, tím více chemikálií pacient dostane zdravotnické zařízení. Nezdravý organismus musí přijímat a zpracovávat četné léky, jejichž užívání vytváří další zátěž pro všechny orgány.

Je to tato cesta, která vedla Yu.G. Vilunas k nezvládnutelným zdravotním problémům. S diabetem a srdečními chorobami rychle ztratil zbytky zdraví a optimismu. Jednou v zoufalství plakal. Těžké, bolestivé vzlyky náhle přinesly úlevu a ráznost, které už dlouho nezažil.

Chytrý muž si okamžitě uvědomil, že to není útěcha od slz. Nečekané zlepšení stavu má jiné kořeny. Při vzlykání člověk dýchá jinak. Zvídavá mysl a vážný zdravotní stav tlačily na experimenty s dýcháním, jako je například těžké pláč.

Výsledkem pravidelného cvičení bylo postupné zlepšování pohody. O několik měsíců později byl Jurij Vilunas zdravý.

Význam učení

Vilunas vyjádřil své poznatky technikou vzlykajícího dechu. Myšlenka výzkumného pracovníka je jednoduchá - to, co je nezbytné pro zdraví, je v člověku položeno přírodou.

Populární moudrost v obtížných, neřešitelných okolnostech radí: "pláč, bude to jednodušší." Vilunas si uvědomil, že úleva nepochází ze samotných slz, ale ze zvláštního režimu dýchání, který doprovází vzlyky. Technika provedení předepisuje inhalaci a vydechování s ústy. Výdech je zároveň mnohem delší než inhalace.

Jedině dodržováním těchto pravidel lze udržet zdraví, ráznost a optimismus. Správný přírodní režim vede k přirozené samoregulaci všech procesů v těle.

Pro zdravý život potřebujete:

  • správné dýchání;
  • povinný noční spánek;
  • přirozená vlastní masáž - provádění škrábání a hlazení v případě potřeby;
  • jídla bez stravy a režimu, pokud je to žádoucí;
  • střídání různých činností;
  • přirozené fyzické aktivity, bez zvýšených tříd podle plánu.

Tato technika může pomoci obnovit zdraví a zlepšit blahobyt, musíte se však řídit pravidly, aby se nemoc nevrátila.

Odrůdy metod

S RD se vdechování a vydechování provádí pouze ústy. Po nich je pauza. Trvání těchto akcí a rozlišuje mezi technikami.

Provedení je rozděleno na:

  1. Silný - krátký dech je vzat s vzlykem (0,5 sekundy), pak okamžitě výdech s trváním 2-6 sekund, pauza 2 sekundy. Při výdechu se vytvoří zvuk „hooo“, „ffff“ nebo „fuuu“. Zvláštním rysem silného způsobu je pocit, že veškerý vzduch zůstává v ústech, nikoliv do plic. Zdá se však pouze.
  2. Mírný - vdechování 1 sec bez vzlykání, výdech 2-6 sec, pauza 1-2 sec.
  3. Slabý - inhalovat, vydechovat po dobu 1 sekundy, pauza 1-2 sekundy. Zvuk "hooo".

Video lekce číslo 1 o technice RD:

Výdech nastává snadno a postupně, neostře. Pokud se během cvičení objeví pocit udušení, měli byste přestat a normalizovat dýchání. Násilí nad tělem se nepředpokládá.

Tato cvičení pomáhají obnovit podíl oxidu uhličitého a kyslíku v těle, které jsou nezbytné pro zdraví.

Existují dechová cvičení, která doplňují a podporují Vilunasovy metody. Někteří spojují RD s cvičeními techniky A. Strelnikova.

Video lekce s cvičení na Strelnikova technika:

Kdo je doporučený postup?

Tento postup někteří lidé nepotřebují. To jsou ti šťastní, kteří mají správný dýchací systém od narození. Vyvinuli vnitřní svaly, které harmonicky dýchají. Výměnné procesy jsou zajištěny samoregulací. Takoví lidé mají vynikající zdravotní stav po celý svůj dlouhý život.

Výzkum Dr. K. Buteyko ukázal, že mnoho problémů je způsobeno nedostatkem oxidu uhličitého v těle a nadbytkem kyslíku. Tento vývoj plně potvrzuje myšlenky J. Vilunase.

Metoda RD je indikována pro osoby, které mají následující problémy:

  • diabetes mellitus jakéhokoliv typu;
  • astma a bronchiální onemocnění;
  • obezita;
  • migrénu;
  • hypertenze v remisi;
  • onemocnění nervového systému, poruchy spánku;
  • únava, konstantní únavový syndrom;
  • onemocnění trávicího traktu;
  • anémie.

Yu.G. Vilunas tvrdí, že se zbavil diabetu a srdečních chorob. Mnozí pacienti uvádějí, že přestali používat inzulín u diabetu, jiní, kteří překonali astma.

Výuka technologie nevyžaduje mnoho úsilí. Tuto metodu může vyzkoušet kdokoli. Změnou blahobytu můžete zjistit, zda tuto metodu potřebujete. Zvládnout a aplikovat techniku ​​může být v každém věku. Každý univerzální lék vyžaduje přizpůsobení potřebám vlastního organismu.

Někteří lidé začínají aplikovat metodu ve velmi vysokém věku a dosahují zlepšeného zdraví. Technika také pomáhá dětem. Neexistují žádné věkové hranice.

Video od profesora Neumyvakina o správném dýchání:

Výkonová technika

Poté, co jste zvládli techniku ​​provádění, můžete se kdykoli uchýlit k používání RD. Cvičení jsou prováděna několikrát během dne po dobu 5-6 minut. Místo a čas nezáleží. Můžete dýchat stát a sedět na cestě do práce.

Základ je řádně prováděn vdechováním a výdechem.

Jsou vyrobeny pouze otevřenými ústy:

  1. Inhalovat Vzduch je zachycen na vzlyku, v malých porcích. Nemůže tlačit do plic, musí zůstat v ústech.
  2. Výdech doprovází některé zvuky. "Ffff" - prochází mezerou mezi rty, to je nejsilnější exspirační volba. „Hooo“ zvuk se provádí s otevřenými ústy, když vydechujete „fuuu“ zvuk, ústa nejsou příliš otevřená, mezera mezi rty je kulatá.
  3. Pauza před dalším dechem - 2-3 sekundy. V tomto okamžiku jsou ústa zavřená.

Vznikající zívání není nutné potlačovat, je součástí přirozeného procesu. Při zívání normální výměna plynu. V případě nepohodlí je cvičení přerušeno. Ti, kdo tuto metodu ovládají, nemusejí dělat cvičení po dlouhou dobu a silou. Stačí 5 minut.

Kontrola potřeby cvičení se provádí několikrát denně. Chcete-li to provést, vydechněte 1 sekundu a vydechněte. Pokud je výdech harmonický, můžete udělat RD.

Video lekce číslo 2 o technice RD:

Kontraindikace a postoje lékařské komunity

Metodika RD se nedoporučuje provádět v akutním stadiu onemocnění.

Kontraindikace použití metody jsou:

  • duševní nemoc;
  • poranění hlavy a nádory;
  • sklon ke krvácení;
  • zvýšený arteriální, intrakraniální a oční tlak;
  • horečnaté podmínky.

Poměr tradiční medicíny k metodě je zcela jednoznačný. Lékaři jsou přesvědčeni, že porážka buněk veta, která je příčinou diabetu, nemůže být vyléčena respirační praxí.

Klinické studie potvrzující účinnost metody nebyly provedeny. Používání RD místo inzulínu nebo léků na spalování cukru je vážným rizikem pro diabetiky.

RD u diabetické kómy by měl být používán pouze tradičními metodami, které pomáhají odstranit pacienta z vážného stavu.

Použití respiračních cvičení má však pozitivní vliv na zvýšený metabolismus a normalizuje metabolismus plynů. Správné proporce kyslíku a oxidu uhličitého (1 až 3) jsou nezbytné pro fungování všech orgánů a systémů.

Názory odborníků a pacientů

Četná zpětná vazba pacientů na vzlykající dýchací techniku ​​je téměř zcela pozitivní - negativní je rarita. Každý si všimne významného zlepšení. Recenze lékařů jsou většinou opatrní, ale nejsou proti těmto cvičením, protože technika dýchání byla vynalezena dostatečně dlouho a má významný terapeutický účinek.

Můj syn má astma zděděná po babičce, mé matce. Nedotýkal jsem se, ale dostal jsem se k synovi. Vždy jsem se snažil kupovat nejnovější léky, nešetřil jsem peníze, abych zmírnil jeho stav. Maxim neustále používal inhalátor. Jednou jsem v knihkupectví, když jsem si koupil dárek pro svého syna, viděl jsem knihu „Plačící dech léčí nemoci na měsíc“ Vilunas. Koupil jsem, aniž by věděl proč. Já sám tomu opravdu nevěřím, ale dlouho jsem s mým synem trpěl, což ho nutilo dýchat. Bylo mu deset let, zvykl si na inhalátor. Samozřejmě, angažovaný. Byl jsem první, kdo pocítil nárůst vitality a zlepšení pohody. Potom syn zvládl dýchání, cítil se lépe, zapomněl na inhalátor. Díky za metodu a za zdraví.

Měla jsem těžké bronchiální astma. Trvale používaný inhalátor. Před třemi lety jsem byl na trhu, byl jsem podveden. Byla to škoda, chtěl jsem plakat. Dlouho trpěl, dosáhl parku a strašně plakal. Z toho, že jsem se chtěl zdržet, jsem stále více vzlykal. Velmi jsem se bál útoku, i když inhalátor byl se mnou. Plazil jsem do domu a tam jsem si uvědomil, že se cítím velmi dobře. Nemohl se rozhodnout, co bylo špatné. Seděla před počítačem a nevěděla, jak to udělat. Konečně, nějak artikuloval. Dozvěděl jsem se o dechové technice. Nepochyboval jsem o účinnosti, už jsem si to zkontroloval, jen jsem to zvládl. Autor je dobře odveden a on se vyléčil a pomohl nám.

Anna Kasyanova, Samara.

Pracuji jako lékař 21 let. Jsem okresní terapeut, mezi mými pacienty byli ti, kteří se ptali na plačící dech. Léčím metodu opatrně, protože je jasné, že v současné době neexistuje žádný způsob, jak léčit diabetes mellitus. Respirační gymnastika, kterou je, nikomu neublížila. Pokud si pacient myslí, že je lepší, skvělý. Kontrola cukrovky u diabetiků je stále nutná. Hlavní věc je ne jít do extrémů, opouštět osvědčené způsoby, jak udržet stát, tak že tam jsou žádné komplikace.

Mám cukrovku závislou na inzulínu, a to z důvodu věku a nadváhy. Nabízené ke zvýšení dávky léků. Velmi jsem se bála gangrény, rány se již dlouho neuzdravovaly. V souladu s endokrinologem jsem slyšel o Vilunasovi. Zoufalství se rozhodl zkusit. Zlepšení nastalo, jakmile jsem zvládl dýchací metodu. Cukr výrazně klesl a já jsem zhubla. Nevzdávám se inzulínu, ale cítím se docela dobře. Ale vůbec zoufalý. Jsem zaměstnán 4 měsíce, nebudu házet. Říká se, že inzulín nebude potřebný.

Máma se dostala do nemocnice kvůli zánětu kuřích na nohou. Léčilo se dlouho a neúspěšně, až došla ke gangréně. Nakonec bylo podezření na vysoký cukr, ukázalo se, že to bylo již pozdě, noha byla amputována. Důvěra v lékaře klesla na nulu, začala studovat na internetu, za co jsou lidé léčeni. Dozvěděl jsem se o Vilunasově metodě. Studoval se a pak ukázal matce. Ona také zvládla cukr klesl na 8. Pokračuje v zapojení do prevence.

V.P. Semenov. Smolensk.

Moderní medicína nemůže porazit mnoho nemocí, takže lidé jsou nuceni hledat způsoby, jak jim usnadnit život. Použití dechových cvičení má v mnoha zemích dlouhou tradici. Třídy ZCH zlepšují pohodu mnoha pacientů s využitím vnitřních sil těla a přírodních zákonů.

Diabetes dýchání

Pacienti s perzistentní hyperglykémií neustále hledají nové a inovativní metody hojení z jejich nemoci. Za to v žádném případě neviní vinu. Hlavní věcí je, aby takové vyhledávání moudře a pečlivě analyzovat obdržené informace.

Dříve jsme již diskutovali na téma, zda je možné léčit diabetes bez drog vůbec? Poměrně nedávno akademik z kulturního hlavního města Ruska Jurij Vilunas představil své revoluční metodice široké veřejnosti. Podle ní plačící dech léčí cukrovku bez léků.

Je stále těžké posoudit, jak je to pravda. Neexistují žádné spolehlivé důkazy o účinnosti takové metody a komentáře v sociálních sítích je třeba oprávněně kritizovat.

Jaká je podstata vzlykajícího dechu?

Musíme začít tím, že podle autora byl on sám nemocný diabetem. Nebyl rezignován na problém, rozhodl se najít způsob, jak se s nemocí vypořádat a zotavit se sám. J. Vilunas tvrdí, že příčinou vzniku „sladkého onemocnění“ je nevhodné dýchání při diabetu. Věří, že plačící dech z diabetu skutečně přináší pozitivní výsledky.

Algoritmus jeho myšlenek vypadá takto:

  1. Vzhledem k nesprávnosti inhalace a výdechu tělo a slinivka nedostávají dostatek O2.
  2. Hladina kyslíku vede k dysfunkci orgánů a systémů, poruch syntézy B-buněk inzulínu.
  3. V důsledku toho se onemocnění vyvíjí.

Když zvládnete techniku ​​správné cirkulace vzduchu skrze tělo, můžete problém vyřešit. Podle Vilunase, vzlykající dýchání léčí diabetes bez léků právě kvůli normalizaci všech metabolických procesů. Je to opravdu tak těžké říct.

Autor si svůj nápad „vypůjčil“ od malých dětí. Když akademik sledoval, jak plakají, rozhodl se to zkusit sám. Dítě v nepříjemné situaci začne vzlykat, když vdechnete a reprodukujete zvuk "yyy", když vydechujete. Po několika minutách se uklidní.

Není divu, že říkají "plakat - cítit se lépe." Takový mechanismus se stal základem učení Jurije Vilunase, protože poměr oxidu uhličitého a kyslíku se stává 3: 1, což je ideální pro normalizaci metabolických procesů v těle.

Jak pláče dýchání při diabetu?

Cvičení jsou prováděna pouze ústy a mohou být prováděna v libovolné poloze a kdekoli.

Správný algoritmus učení je následující:

  • Výdech Mělo by se provádět hladce a rovnoměrně, jako by se snažil vychladnout horký čaj v hrnku. Můžete říci „ooo“, napodobující děti. Trvání musí být vždy stejné - 3 sekundy. J. Vilunas navrhuje pro jednoduchost zvážit „jeden stroj, dvě auta“ atd.
  • Dech je o něco těžší. Autor nabízí 3 různé možnosti:
    1. Napodobování Počáteční pohled, ze kterého začínají začátečníci. Musíte trochu otevřít ústa a dát zvuk "k" nebo "ha". Je důležité nenechat vzduch hlubší než ústa. Trvání takového dechu je 0 s, protože O2 neprochází dále. Poté se provede výdech popsaný výše. Pokud pociťujete nedostatek kyslíku, musíte se zastavit a relaxovat a pak pokračovat v cvičení.
    2. Povrchní. Trvá 0,5 sekundy. Musíte zachytit vzduch a vydechovat.
    3. Střední. Po dobu 1 sekundy. kyslík, následovaný jeho hladkým uvolněním.

Délka celého komplexu cvičení se liší v závislosti na schopnostech pacienta. Plačící dech léčí cukrovku bez léků, pokud ji držíte 4-6 krát denně po dobu 5-10 minut, podle autora. Obecný průběh léčby závisí na pohodě pacienta.

Nevýhody této léčby

Je obtížné hovořit o účinnosti metody bez výsledků klinických studií.

Hlavní body, které zpochybňují realitu tohoto způsobu, jak se zbavit „sladké nemoci“, jsou následující:

  1. Pokud je problém v oběhu kyslíku přes tělo, pak všichni lidé, kteří necvičí takové cvičení by měli mít nějaké problémy s slinivkou břišní.
  2. Názor, že plačící dech léčí diabetes typu 1 bez medikace, je mýtem. Je stále možné hovořit o obnovení správného metabolismu v poškozených strukturách, ale není jasné, jak takové dýchání může oživit mrtvé B-buňky. Absolutní nedostatek inzulínu neprojde poté, co je žláza nasycena kyslíkem.
  3. Moderní medicína nevadí „dýchat“ správně. Hlavní věcí není zvolit tuto metodu jako základ pro léčbu problému. Tento přístup ohrožuje průběh onemocnění a progresi komplikací.

Výhody inovativního způsobu léčby diabetu

Není třeba hovořit o nebezpečích Vilunasovy techniky. Nyní je velmi obtížné určit jeho účinnost.

Hlavní výhody dechových cvičení zůstávají:

  1. Dostupnost Každý může zvládnout všechna pravidla a nuance takové terapie.
  2. Žádné nežádoucí účinky. Pokud dechová cvičení nepomohou, pak to určitě nebolí.
  3. Platnost autorského výkladu normalizace metabolických procesů v těle v závislosti na dodávce kyslíku a oxidu uhličitého.

Je důležité pochopit, že moderní medicína odmítá možnost úplného odstranění „sladké choroby“. Názory a zpětná vazba od pacientů, že plačící dech léčí diabetes typu 2 bez medikace, nejsou odborníky brány vážně.

Pokud chce člověk tuto metodu uzdravení vyzkoušet - nikdo do ní nebude zasahovat. Hlavní je informovat lékaře a v případě zhoršení provést nezbytná opatření.

Endogenní

Teorie a praxe endogenního dýchání

  • Obsah fóra ‹Fórum‹ Teorie
  • Změnit velikost písma
  • Verze pro tisk
  • FAQ
  • Registrace
  • Přihlásit se

Vilunas vzlykal

Vilunas vzlykal

Abbos »Ne Mar 01, 2009 11:52

Re: Vilunas vzlykal

Evgeny Verigo »Ne Mar 01, 2009 13:44

ZDE TYTO VÝSLEDKY: http://lotos-om.ucoz.ru/forum/8-127-1
post447 Datum: čtvrtek, 2008-12-04, 5:22 Am | Zpráva č. 7
Seržante

Říká se, že už nejsme nejvíce čtenářskou zemí světa, ale každý, kdo včera navštívil „Dům knihy“, může vsadit na hypotéku - nejvíce. Stěny největšího knihkupectví ve městě takové řádky neznaly z dob knižních boomů. Stovky starších lidí se jako starý postavily s truchlivým hadem v očekávání, že se objeví na policích knihy. Na vášnivý čtvrtek namísto malování kraslic a hnětení těsta na velikonoční dorty se staří lidé vrhli do knihkupectví a hledali zázrak.

Příběh je následující: Ph.D., docent, profesor Jurij Vilunas vyvinul zdravotní dýchací systém, který tvrdí, že může vyléčit mnoho nemocí. Dva programy byly vysílány v městském rozhlase, ve kterém autor krátce, ale přesvědčivě vysvětlil zázračnou sílu techniky a pozval ty, kteří chtěli jít na bezplatné konzultace do diagnostického centra na ul. Siqueiros. Oznámil také, že odpovídající metodický manuál bude zahájen v „Domě knihy“. Lidé spěchali do obchodu. Do jedenácté hodiny ráno byly obchodní místnosti plné starších lidí, kteří čekají na setkání s Knihou. Nikdo nesouhlasil s plánem takové aktivní reklamní kampaně s obchodní institucí, takže prodejci nebyli připraveni na setkání s masami, dychtiví zbavit se svých nemocí. Musel jsem naléhavě poslat auto vydavateli a vydat tisk. V té době bylo nemožné dýchat zatuchlý vzduch v obchodě, který nebyl přizpůsoben takovému soutoku veřejnosti, a to ani správným způsobem, ani proti všem pravidlům.

Lidé, kteří přišli na léčbu, otevřeně riskovali své zdraví, protože chtěli stát v řadě až do posledního dechu.

Práce zbytku obchodu byla ochromena. Vedoucí oddělení byli z času na čas nuceni jít „k lidem“ a uklidnit vzrušenou veřejnost sliby, že bude dost knih pro každého.

S volnými sezeními na Siqueiros St., tam byl také rozpaky - počet lidí dychtících dostávat instrukce přímo od tvůrce metody dosáhl kritického množství v úterý, a poliklinika požádala léčitele a jeho následovníky, aby uvolnili prostory. Na ulici kolem Jurije Vilunase, který se náhle stal mesiášem stovek trpících, vznikla spontánní rally, která vzbudila oprávněný zájem policie. Po malém šrámu byl léčitel poslán na 36. oddělení, kde také následovali jeho následovníci a zpívali něco jako „Svoboda Jurijovi Vilunasovi“. Policie zjistila, že je rozumné dát vynálezci rozzlobený dav. To je všechno.

Zbývá jen poblahopřát našim kolegům v rádiu s ohromujícím úspěchem v reklamě a znovu konstatovat, že reklama je motorem čehokoliv: oficiální a neoficiální medicína ví a aplikuje dostatečný počet dýchacích technik, které mohou skutečně vyléčit lidi z nejtěžších onemocnění - astmatu, tuberkulózy, alergií. Knihy o dýchacích systémech Buteyko a Strelnikova, o vývoji jógy a wushu, shromažďují prach na policích knihoven již léta, a zde neznámý způsob, jehož účinnost zatím jen málokdo dokázal vyzkoušet na sobě, vzbudil tak velký zájem.

Lidé v obchodě, stojící v nekonečné frontě, se smáli sami sobě, ve skutečnosti nevěří této nové technice, ale pokud se stane zázrak, nechcete si ujít.

Přidáno (2008-12-03, 1:29 Am)
---------------------------------------------
Metoda provádění dechu

Obecná ustanovení
V procesu používání dechu jsou prováděny následující základní prvky: inhalace - výdech - pauza. A vdechování a výdech se provádí pouze ústy, dýchání nosem je vyloučeno. Výdech by měl být vždy delší než inhalace.
Pro realizaci vzlykajícího dýchání není nutné předem zaujmout žádnou pozici, dýchání může být prováděno v jakémkoli držení těla (lhaní, sezení, stání, chůze), prakticky na jakémkoli místě a kdykoliv (se vzácnou výjimkou).
Proces vzlykajícího dechu neustále monitoruje centrální nervový systém, který „zapíná“ a „vypíná“. Stává se takhle.
Plačící dýchání je „zapnuto“, pokud je výdech prováděn snadno, bez jakéhokoliv nátlaku a násilí, je to signál, že mozek již „zapnul“ pláčící dýchání, protože tělo má hodně kyslíku blokovaného. Jinými slovy, je příliš pevně vázán na hemoglobin a nemůže se od něj oddělit a vstupovat do buněk orgánů za podmínek nesprávné výměny plynů v důsledku nesprávného krátkého nosního výdechu. Aby se kyslík konečně dostal do orgánů a svalů, není nutné vdechovat, ale prodlužovat výdech ústy (je přísně zakázáno to provádět s nosem - bolest a závratě se mohou objevit okamžitě).
Během takové dlouhé expirace v těle vzniká správná výměna plynu (když se oxid uhličitý stává třikrát větším než kyslík), adheze kyslíku k hemoglobinu je okamžitě oslabena a veškerý kyslík okamžitě spěchá do všech buněk. Metabolismus je okamžitě aktivován: orgány, které přijaly potřebný kyslík, okamžitě odebírají krev, kterou potřebují (cukr, tuky, bílkoviny atd.), Obnovují svou funkci, hojí, hojí.
Plačící dýchání je „vypnuto“, pokud je výdech prováděn s obtížemi, s úsilím, pokud musíte doslova vytlačit vzduch ven - to je signál, že mozek ještě „nezapnul“ plačící dýchání, protože v těle je málo kyslíku.
V tomto případě je nutné pokračovat v obvyklém nosním dýchání, zatímco není třeba vzlykat ústní dech.
Při vydechování je třeba vyslovit jeden z následujících zvuků: „ha“, „fu“, „fff“ nebo „sss“. Ten zvuk je pro vás lepší, při kterém je výdech jednodušší a příjemnější.

Přidáno (2008-12-03, 1:32 Am)
---------------------------------------------
Ve skutečnosti, původ metody léčení zvuků zde:

Kniha autora to ani nezmiňuje.

Přidáno (2008-12-03, 1:41 Am)
---------------------------------------------
Obecně, vynález sám o sobě není viditelný.
Někteří z nich prošly blátivým kompotem fragmentů slavných jmen a technik.

V jeho knize jsou jistě zajímavé a originální myšlenky. Je to nepopiratelné.
Vobshem - úplné zmatení!

25 knih Yuriy Vilunas za minutu bylo prodáno za čtyři a půl hodiny v Petrohradském domě knih 17. dubna 1998. A ne méně než tisíc dní v následujícím týdnu.
V "BIBLIO-GLOBUS" pro zdraví / Recenze knihy. Číslo 23. 9. 1998 C.3.

"... nemohl se převléct ke stánku Kit, kde se poradil s utrpením a dal autogramy Yu.G. Vilunasovi - autorovi" Dechu nesoucí zdraví ", knihu, jejíž celá střelnice - 13 000 výtisků - a pouze v jednom obchodě byla prodána dva dny. Tento Petr neviděl od sovětských časů: ocas linie pro "Dýchání...", který se nehodí do obrovského obchodu, se táhne podél Nevského prospektu.
E. Andreev. / Recenze knihy. Číslo 23. června, 1998, s.15.

„Stěny„ Domu knihy “na konci minulého týdne neznaly takové linie z dob knižních boomů. Stovky starších lidí se staly jako starý, postavili se s truchlivým hadem v očekávání, že se objeví na policích knihy.
Olga Nikonova. Inhalovat bez práva na výdech / Neva čas. 21. dubna 1998 C.3.

Jurij Vilunas představuje jedinečnou metodu zotavení - vzlykající dech. To je skutečný revoluční průlom v prevenci a léčbě různých nemocí, dokonce i nevyléčitelných onemocnění - diabetu, rakoviny a dalších. Jurij Vilunas objevil základní přírodní zdravotní mechanismy s obrovskými léčebnými možnostmi.
To je vzlykající dech, pulzující vlastní masáž, přirozené jídlo, přirozený noční odpočinek. Pomocí těchto mechanismů zotavení může každý člověk nezávisle a bez drog udržet své zdraví, předcházet a léčit různá onemocnění a prodloužit mladistvé. Čtenáři najdou v knize J. Vilunase nezbytná doporučení pro léčbu různých nemocí a budou schopni rychle a bez finančních nákladů zvládnout všechny nemoci.

Přidáno (2008-12-03, 2:10 Am)
---------------------------------------------
Knihy napsané netradičními léčiteli - mohou být důvěryhodné?

Nejsme sami při překonávání diabetu. Mnozí lidé a organizace nám pomáhají - našim příbuzným, příbuzným a přátelům, dobrým lékařům, kteří neztratili své názory na čest lékaře v současné bezpráví, odbory sdružující diabetiky, zdravotní sestry, lékárníky, novináře a dokonce i Hotline Scan Hotline.

Ale nějaká pomoc, jiní zasahují a jiní se pokoušejí vydělat na našem neštěstí - nebo, co je více nechutné, na neštěstí našich nemocných dětí. Budeme o nich mluvit.

Od té doby tu a tam máme experty na tibetskou medicínu, akupunkturu a jógovou gymnastiku, bylinkářů a bylinkářů, psychiatrických šarlatánů, kteří slibují léčbu diabetu zcela a navždy, prostě platí. A poté, co obdrželi poplatek a pokračovali v léčbě, nejprve zrušili inzulín nebo pilulky, pak dali lahvičku s podezřelou kapalinou nebo pumpu pranu do čaker a pak zmizeli. Nebo říkají, že jste neplnili své předpisy - poškrábáním levého ucha pravou rukou, ale to nestojí za to, takže veškerá léčba šla dolů.

Nejtragičtější je, že takové experimenty ovlivňují děti. Dospělá diabetička má právo nakládat se slinivkou, pumpovat astrální energii do ní nebo kreslit kouzelné znaky vlevo od pupku s konspirační vodou. Proto je dospělý, aby vytvořil nesmysl pro dospělé. Ale děti jsou bezbranné!

A jsou zde i temné příběhy o diabetických dětech, jejichž rodiče se schovávali před lékaři, ošetřovali sody, krmili syrovou slinivkou břišní, používali elektroforézu místo inzulínu, přivezli do Číny nebo Indie a pak vrátili - ale na nosítkách, v bezvědomí. A takové případy, podle lékařů, hodně.

Ale nechci se rozmazávat s dehtem a hýčkat všechny léčitele a psychiky v peřích. Jsou mezi nimi lidé, kteří jsou upřímní, znalí, nadaní s neobvyklými nadáními, ale nikdo z nich se nebude zavazovat k úplnému vyléčení diabetu. Přinášet úlevu, stabilizovat cukr, zlepšit celkový tón těla - to je možné.

A teď se podívejme na lidi jiného plemene, mnohem vážnější, protože to nejsou podvodníci, ne podvodníci, píšou knihy a procházejí kolem kategorie žalobců, proroků a asketů, upřímně přesvědčených o svém vlastním právu, aniž by hledali slávu nebo hmotný zisk. Mnozí věří, a proto jsou obzvláště nebezpeční.

Kniha Yu.G udělala v úzkých kruzích spoustu hluku. Vilunas "Plačící dech proti diabetu." Se žádostí o komentář k knize Vilunas jsme se obrátili na několik diabetologů. Jednohlasně nás odmítli, říkají, že takový nesmysl je dán za pravdu, že je trapné vstoupit do polemiky s absurditou. Ale kniha je vydávána, je čtena, mohou tomu uvěřit. A stalo se tak, že spisovatel Michail Achmanov, autor mnoha knih, a velmi důležitě, člověk s diabetem, nám nabídl své předpojaté studium této knihy. A redaktoři mu dali příležitost vyjádřit své názory.

O knize Ju. G. Vilunase „Plačící dech proti diabetu“ jsem se dozvěděl z chvályhodného přehledu v týdeníku recenze knihy (č. 22, 1999). Z hodnocení cituji:

„Říká se, že ve starověkém Řecku existovalo nepsané pravidlo: pokud je lékař sám nemocný, nemá právo jednat s jinými lidmi. Autor„ vzlykajícího dechu je zdravý. Ale objasněte: Jurij Vilunas se zotavil. Před 20 lety byli lékaři ohromeni nemilosrdností své diagnózy: celá partie Kardiovaskulární onemocnění a, nahoře, diabetes mellitus, těsně před očima lidí kolem něj se Vilunas proměnil v neplatného, ​​měl poslední šanci se uzdravit.

Po dvě desetiletí, Yury Georgievich úspěšně použil přirozené samoléčebné mechanismy, které objevil, během tohoto období on nebral jednu pilulku, odmítl používat inzulín. Jurij Vilunas nejen získal své zdraví, ale také vypadal mladší.

Samozřejmě, po takové revizi jsem se ponořila hledat tuto knihu, protože stejně jako všichni diabetici stále doufám v zázrak a teď je přede mnou.

Nyní se obracíme na Vilunasovu metodu a zvažujeme fragment textu a několik experimentů citovaných v knize.

Otevřete stránku 20 a přečtěte si:

„Aby čtenářům bylo jasné, proč lékaři s drogami„ nepracují “a nemám drogy, ukázalo se, že tuto otázku budu klást, domníváte se, že je možné úspěšně vyléčit nemoc, aniž byste znali její příčinu?

Myslím, že někdo bez zaváhání odpoví: "Samozřejmě, že je to nemožné."

Lékaři však paradoxně léčí diabetes mellitus po mnoho desetiletí, aniž by měli jasnou představu o příčinách tohoto onemocnění. Výsledky tohoto přístupu, jak se říká, jsou zřejmé: nemoc není vyléčena a počet pacientů se z roka na rok drasticky zvyšuje!

Za prvé, dnes je znalost diabetu větší než kdy jindy. Zadruhé, lékaři léčí diabetes po mnoho desetiletí, ale nejméně pár tisíc let; Areteus z Kappadokie dal klasický popis této nemoci (starověký Řím, druhé století našeho letopočtu). Samozřejmě, diabetici s IDDM, kteří potřebují inzulín, pak zemřeli, ale pacienti s diabetem typu II byli léčeni již ve starověku - s dietou, cvičením a hypoglykemickými léky.

Léky, které jsou dostupné lékařům (inzulín a pilulky), nejsou určeny k úplnému vyléčení diabetu, ale proto, že my, diabetici, neumíráme a dokonce se cítíme více či méně tolerovatelní. Lékaři se snaží co nejlépe. Banting a Best objevili inzulín v roce 1921, a proto jsem teď naživu; někdo přišel s glukometrem, inzulínovou stříkačkou, inzulínovými prodlužovači, někdo vyvinul dietu - a proto nejsem jen naživu, ale žiji normálně. Za to musíme poděkovat vědcům a lékařům! Nejsou na vině. Stejně tak fyzici, kteří se dosud teleportovali do mlhoviny Andromeda, nejsou vinni.

Shrnutí: podívejte se, jen tucet řádků na samém začátku knihy, a kolik nelogických a nepřesných prohlášení! To mě nervuje. A vy?

Pojďme ale dále a na stránkách knihy Vilunas najdeme následující:

"V roce 1997 jsem provedl velmi zajímavý experiment. Vzal jsem vzorky krve z různých prstů obou rukou, stejně jako ze stejného prstu. A co je nejpřekvapivější je, že každý vzorek dal nový výsledek: od normy k hodnotám daleko převyšujícím." Interval mezi předchozím a následujícím vzorkem byl navíc přibližně pět minut, uvedu několik příkladů.

Dále uvádím šest příkladů z této práce:

První. Osm měření, cukerné variace od 3, 0 do 10, 5 mmol / l.

Druhý. Čtyři měření, kolísání cukru od 3, 3 do 8, 9 mmol / l.

Třetí. Čtyři měření, variace cukru od 3, 3 do 9, 8 mmol / l.

Za čtvrté. Tři rozměry, variace cukru od 4, 5 do 10, 3 mmol / l.

Za páté Tři rozměry, variace cukru od 4, 6 do 14, 1 mmol / l.

Šestý. Šest měření, kolísání cukru od 3, 7 do 16, 0 mmol / l.

Ukazuje se, že pokud věříte těmto "studiím", lékaři nás blázní mnoho let, provádějí krevní testy na cukr - jednoduché, "pod zátěží", "se snídaní", a tak dále. Ale teď máme glukometr a my je vystavíme! Ale vtipy stranou - metr není jen Vilunas, ale mám. Udělal jsem stejné experimenty se zařízením Ope Touch a rozdíl ve výsledcích nepřesáhl pět procent - například:

5, 1, 5, 0, 5, 3, 5, 1 mmol / l (vzorky na prázdném žaludku, z různých prstů, v intervalech 3 až 5 minut). Tento metr používám dva a půl roku a nemám důvod mu nedůvěřovat.

Musíme stanovit pravdu o pokusech Vilunase. Jelikož jsem fyzik, profesionální vědec, odborník v oblasti kvalitativní a kvantitativní analýzy materiálů, vím, jak přístroj funguje a jak získat číslo deset z čísla tři (a také jiné - pomocí tužky a malé představivosti). Mohu tedy učinit čtyři hypotézy týkající se údajů citovaných Vilunasem:

- Jsou zcela nebo částečně zfalšovány.

- Jeho měřič byl vadný (což je docela možné).

- Pásy pro metr byly nestandardní - možná zpožděné nebo vystavené povětrnostním podmínkám, což se nedoporučuje (měly by být uchovávány v těsně uzavřeném případě).

- Během analýzy byla pravděpodobně provedena chyba. Nemám na mysli skutečnost, že prsty experimentátora mohly mít různé stupně znečištění, ale jemnější faktor: krev, která kape na proužek, by měla být čerstvá. A krev, to je třeba poznamenat, rychle koaguluje a pak není příliš vhodná pro analýzu: pokud krev z prstu jde špatně, pokud má být vytlačena na pět minut, pokud to nedělá dobrý pokles kapky, a krev je rozmazaná na kůži a smíšené s, výsledky testu se mohou lišit. I když ne tak moc jako v experimentech Vilunase (z redakční rady: možná si prostě neumyl ruce ani nepoužil ubrousek s alkoholem!).

Shrnutí: Specifická měření a čísla nejsou obecnými úvahami o výhodách "přírodní medicíny" a hloupých lékařů, kteří se nemohou vyrovnat s diabetem. Jedná se o fyzikálně-chemický experiment, který může být reprodukován sám sebou, a pokud se výsledky testů neshodují s údaji Vilunase, pak jak důvěřovat všem ostatním jeho teoriím, metodám a závěrům? Nevěřím. A vy?

Pokud jde o hlavní tezi Vilunas - kompletní lék na diabetes s pomocí "přírodní medicíny", pak osobně nebudu napadat, nebo zkontrolovat, ale navrhuji, abyste, čtenář. Všechno je ve vašich rukou: v knize je technika, v lékárně není inzulin, takže si vezměte knihu Vilunas a vyzkoušejte to. Budu velmi rád, pokud můžete zlepšit své zdraví nebo dokonce regenerovat beta buňky vaší slinivky břišní. Co se nestane na světě. Existují například kontaktoři, kteří snadno konverzují s mimozemšťany z vesmíru, s ďáblem a se samotným Pánem Bohem. Věřím však, že jejich slova nejsou příliš tvrdým důkazem skutečnosti těchto božských a kosmických entit. To jsou jen slova.

Vilunas může argumentovat, že situace s diabetem je jiná a že celý jeho život je důkazem platnosti jeho teorií. Dovolte mi však připomenout známé diabetiky, kteří říkají: každý má svůj vlastní diabetes. Mezi námi jsou Bobby Clark, hokejový šampion, královna krásy Nicole Johnsonová, sportovci a dělníci, inženýři a velcí zpěváci a jednodílní diabetičtí opilci, se kterými jsem se setkal v druhé petrohradské nemocnici.

Co je diabetes v autorovi dané knihy? Pokud věříte předmluvě, ve které Vilunas popisuje svou nemoc (zdůrazňuji ještě jednou - jeho vlastní, ne moje a ne vaše), pak je to velmi zvláštní nemoc. Náhlý diabetes mod-type? Říká se, že existuje velmi vzácná forma dědičného diabetu. A možná vůbec ne primární diabetes, ale nějaká jiná choroba nebo nemoc? Před dvaceti lety se lékaři mohli mýlit s diagnózou.

Nepředpokládám soudit. Jak jsme však již viděli výše, je nemožné důvěřovat všemu, co je napsáno v knize Vilunas, a absolutně nedůvěřuji jeho informacím. Kromě toho je kategorie víry v tomto případě obecně irelevantní, protože se nejedná o náboženství, a musíme pracovat s fakty a pojmy „dokázané“ a „neprokázané“. Důkazem je důkladné lékařské vyšetření jeho dlouhodobého pozorování, jehož výsledky jsou publikovány v nezávislém a autoritativním lékařském zdroji. Poté, co jsme studovali tento zdroj, pochopíme, s čím je Vilunas nemocný, proč žije s prášky a inzulínem a Důvodem je, že pomáhá dýchat.

Michail Akhmanov, Petrohrad

Od článku Petersburg vědec a spisovatel sci-fi Mikhail Akhmanov

Můžeme být překvapeni těmito excentricitami, člověk se jim může smát, lze přemýšlet o tom, jak velká je tendence k globalizaci mezi ruskými vědeckými masami a kultem jejich mimořádné osobnosti. Můžeš to říct: co je na tom špatně? No, lidé si hrají, hrají skvělé objevy nebo se oklamají, ale to je jejich vlastní podnikání. Přidělují si navzájem tituly velkých lékařů a plných profesorů, tisk knih (obvykle na vlastní náklady), hledají mírně neadekvátní sponzory, vysílají všechny zázraky na místním televizním kanálu. Publikum poslouchá, visí na uších, ale tyto duffers by tam nebyly, byli by jiní. Svaté místo, jak se říká, není nikdy prázdné.

Pravděpodobně bych takový liberální názor podpořil, kdyby se některý z kandidátů na historické vědy, který je členem Y. Vilunas, nenašel v členech a viceprezidentech MAISU. To je pro tebe, drahý čtenáři, on je jistý, a já jsem s ním dobře obeznámen a napsal jsem o této osobě v každé knize pro lidi s diabetem. V podivné době však žijeme! Doktor lékařských věd Kaznacheev napadá fyziku pole, doktor technických věd Plykin píše náboženské pojednání, generál Rogozin se oddává magii, matematik Fomenko vede revizi v historii, spisovatel Petrov léčí diabetes. Historik Vilunas také léčí - diabetes a všechny ostatní nemoci, doporučovat místo pilulek, inzulínu a stravy se zabývat "přirozeným léčením" a "vzlykajícím dechem".

Vzhledem k tomu, že se jedná o diabetes a další nemoci, mám hračky od sebe od pánů z MAISU! Ne, že bych o svém vlastním diabetu hodně trpěl, ale hodně jsem věděl o této nemoci a řadě dalších stejně nebezpečných, věděl jsem o utrpení dětí, chudých starých lidech, nedostatku drog, nemohu se smířit s lidmi, kteří zbavují pacienta posledního. naděje. Tato naděje je poznání, skutečné znalosti o nemoci, která vám umožní žít a přežít. V takové situaci, víře v mýty, pohádkách, falešných léčebných technikách znamená bolest a utrpení, postižení, smrt tisíců a tisíců lidí a každý léčitel a podvodník se stává potenciálním vrahem.

Jako ten, kdo ho zahříval.

A jak to mohl vědět? Není lékař, ale historik.
Přehnaný akademik přehnaných akademií.

Tak mrzí lidi.
Petrohradští vědci na to dlouho přišli.
A lidé ještě nejsou.

Post byl editedpost447 - čtvrtek, 2008-12-04, 5:55 Am

Evgeny Verigo komentář: nějaký druh otravné tento vzlykající dech je stejně jako CE-TSE létat.